Rólunk írták – Év postása vetélkedő Szentesen

varosivisszhang.hu, 2011. október 27. – Tudósítás a varosivisszhang.hu hírportálon a szentesi postásvetélkedőről, amit az Év szentesi postása cím megnyerésére írtak ki.

Az év és a térség postásai – Az elsők üdülést nyertek

varosivisszhang.hu, 2011. október 27., 13:26:43 | Dömsödi Teréz

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-Feladat-megoldás-közben

Október kilencedike a postások világnapja, ezen az õszön, immár hatodik alkalommal rendezte meg a Mosolygósabb Régióért Egyesület az “Év Szentesi Postása” vetélkedõt. Azonban ezúttal a felhíváshoz a térség postásai is csatlakoztak, így õk is megmérettettek.

Nem kis tétje volt most a vetélkedésnek, hiszen az év és a térség postásai felejthetetlen napokat tölthetnek el az általuk választott postás üdülõben a következõ év tavaszán. A szakmai totó, a villámkérdések, amelyek a megye történelmével és nevezetességeivel foglalkoztak, a zene és vers felismerés, nem minden játékosnak volt könnyû. Ráadásul még a népszerû postás énekes, Postás Józsi is kérdésekkel lepte meg a játékosokat. S mivel a postások munkaeszköze a kerékpár, praktikus, hogy KRESZ feladványra is sor kerüljön.

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-Gondolkodva-a-Totón

A jó hangulatú verseny szakmai zsûrijében helyet foglalt a Magyar Posta Szegedi Területi igazgatója, Széllné Tóth Ibolya, Tóth László, a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány elnöke, Juhászné Pálnok Lenke nyugalomba vonuló körzeti postavezetõ és Szemerédiné Borsos Ibolya, a szentesi körzet jelenlegi vezetõje.
Fábián Nagy Sándor, az idei szentesi gyõztes, minden évben indult a megmérettetésen, de mostanáig váratott számára a gyõzelem. Mint említi, az idei éve amúgy is sikeres, mivel a közelmúltban Kecskeméten hat egymást követõ hétvégén rendezett villám sakkversenyben az összetett második helyezést szerezte meg. Ugyancsak kiválóan szerepelt a francia golyódobó, ún. Petáng versenyben is. Ez a játék még csak most kezd elterjedni az országban – mondja.

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-A-Térség-Postása-2011-ben-Lorincz-Attila-második-Vecseriné-Csepcsényi-Tímea-jobbról

Sándornak azonban a rejtvényfejtés, a bowling, a tenisz és az olvasás mellett még egy különleges hobbija van, külföldi filmek tartalmát gyûjti albumokba, még pedig kézírással. Eddig 2800 film adatait rögzítette, és azt is megszámolta az év szentesi postása, hogy ez 4 millió betût jelent.
A Szentesi 1. sz. Postahivatalhoz 1989-ben került, és azóta is a Kertváros kézbesítõje. Nyereményét Hévízen szeretné eltölteni.

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-Rejtélyes-kérdések-egyéni-válaszok

Lõrincz Attila Mindszenten él, rendszeres helyettesként Hódmezõvásárhely körzetében teljesít szolgálatot. Mint említi, történelem tanári diplomája megszerzése után mindjárt a Postánál helyezkedett el. Az eltelt másfél év hozta a várakozásait, és nem bánta meg, hogy képzettségével ellentétben ezt a biztos munkahelyet választotta.

Az-Év-Szentesi-Postása-középen-Fábián-Nagy-Sándor-a-második-helyezett-Balogh-Szabó-Sándorné

– Hobbim az olvasás, a sport, horgászat és az utazás – sorolja.
Sok testhez álló feladatot találtál a vetélkedõben?
– A történelmi, helytörténeti kérdések szinte mindegyikével tisztában voltam. Azt hiszem, itt dõlt el, hogy jól sikerült számomra ez a vetélkedõ. Örülök, hogy itt lehettem, és hogy elutazhatom az egyik postai üdülõbe. Ha lehet, a Balatonnál szeretném eltölteni ezt a pár napot jövõ év kora nyáron.
A szervezõ Mosolygósabb Régióért Egyesület azon túl, hogy gratulál a nyerteseknek, köszönetet mond a Magyar Posta Zrt. marketing részlegének a sok-sok tárgyi ajándékért, amelyek a további helyezettek között gazdára találtak, valamint a Magyar Posta Zrt. Humán Erõforrás Szolgáltató Központjának a fõdíj üdülések felajánlásáért.

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-A-kérdések-jelentős-része-Csongrád-Megyére-vonatkozott

A remek hangulatú délutáni program finom uzsonnával és énekléssel zárult, amihez Szolga Gézacitera játéka adta az ütemet. Megköszönjük a közremûködését, ahogy Kiss-Kása Imrének és a SÉF Kft-nek is, akik a versenyzõk és vendégek megvendégelésében voltak segítségünkre.
Dömsödi Teréz
(Fotók: Verók István)

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-Dömsödi-Teréz-játékvezető-és-a-zsűri

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-Minden-játékos-oklevelet-kapott

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-Szolga-Géza-citerajátéka

20111027-varosivisszhang.hu-postasvetelkedo-A-verseny-végén-jól-esett-a-finom-vacsora