Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • MEDDIG HITELEZ MÉG NEKÜNK A FÖLD?MEDDIG HITELEZ MÉG NEKÜNK A FÖLD?
  Évről évre egyre hamarabb jön el a Túlfogyasztás Világnapja. 2018-ban augusztusra esett ez a nap, tavaly már július 29-re elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Beszédes adat, hogy 1970-ben csak december 23-án értük el a túlfogyasztás határát. Magyarországon az energiafogyasztás jelenti a legnagyobb környezetterhelést, mivel annak döntő részét fosszilis… Read more »
 • "Az is lehet, hogy elfelejtettem felnőni, és gyerek maradtam..." - Csukás Istvántól búcsúzunk"Az is lehet, hogy elfelejtettem felnőni, és gyerek maradtam..." - Csukás Istvántól búcsúzunk
  Kevés olyan felnőtt él ma Magyarországon, aki ne hallgatta volna gyerekként esténként Csukás István meséit. Mirr-Murr, Oriza Triznyák, Süsü, és még sorolhatnánk a jól ismert mesehősöket, akik a mindennapjaink részei voltak, és a róluk szóló történetek ott vannak a mai gyermekek könyvespolcain is. Csukás István azonban nemcsak verseket, meséket írt,… Read more »
 • Barátság, szerelem - bélyegenBarátság, szerelem - bélyegen
  A Valentine's Day kultusza a ’90-es évektől indult világszerte hódító útjára. Mára a legtöbb nemzet nemcsak átvette, hanem magára is szabta a szerelmesek-ünnepét. Idén kis kitekintést mutatunk más nemzetek postáinak Valentin-napi bélyegújdonságaiból. A legenda szerint Szent Valentin Claudius császár kifejezett tiltása ellenére adta össze a szerelmespárokat, ezért bebörtönözték. Valentin a… Read more »
 • Díjnyertes grafikus bélyegével köszönti a Magyar Posta a Patkány évétDíjnyertes grafikus bélyegével köszönti a Magyar Posta a Patkány évét
  A nyugati világban a patkány negatív jelentéstartalmat hordoz, ezzel szemben a  buddhista tanokat követő országokban az intelligenciát, bőséget, jólétet jelképezi, ezért hitük szerint a „Patkány éve” az anyagi biztonság és növekedés ideje lehet. A Patkány az első a 12 kínai zodiákus jegy közül, ezért is bír különösen nagy jelentőséggel. A… Read more »
 • A bélyegtervezés kicsit olyan, mint egy könyvborító tervezéseA bélyegtervezés kicsit olyan, mint egy könyvborító tervezése
  Maros Krisztina, tervezőgrafikus, illusztrátor, a Magyar Posta 2019-es karácsonyi bélyegének megálmodója és tervezője. Az első megjelent kötet, melyet tervezett és illusztrált, Varró Dániel: Akinek a lába hatos című mondókás könyve (Manó Könyvek, 2010) gyermekkönyv kategóriában elnyerte a Szép Magyar Könyv 2010 díját. Maros Krisztina számos díjat nyert rajzaival. A bélyegtervezésről… Read more »
 • Karácsonyi jókívánságok több nyelven, ünnepi köntösben!Karácsonyi jókívánságok több nyelven, ünnepi köntösben!
  Rövidek a nappalok, zakatol az agy az év végi feladatokon, mert mindjárt itt a karácsony, az ajándékdömping. A rohanásban talán nem is mindig gondolunk arra, hogy távol élő szeretteinknek levélben, képeslappal üzenjünk. Valaha a karácsonyi készülődés és ráhangolódás része volt a képeslapírás és annak érkezése. Talán sokan emlékeznek, hogy évtizedeken… Read more »
 • UPS az egekbenUPS az egekben
  Az Amerikai Egyesült Államokban szigorú feltételei vannak a drónok kereskedelmi felhasználásának, ezért talán nem is számítottak arra a szakemberek, hogy egy szállítmányozási vállalat ilyen jellegű kérése zöld utat kaphat. Ezért is hatalmas lépés, hogy a UPS megkapta az amerikai légierő teljes körű engedélyét a drónos szállításra. A tanúsítvány nem rögzíti… Read more »
 • Aranyhét KínábanAranyhét Kínában
  Idén 70 éves a Kínai Népköztársaság, október első hete nemzeti ünnep az országban, ezt az időszakot hívják Aranyhétnek. [...] Bővebben! Read more »
 • 3+1 dolog, amit a Postára bízhatsz a nyaralásod alatt3+1 dolog, amit a Postára bízhatsz a nyaralásod alatt
  Voucher kinyomtatva, csomagok összepakolva, víz, villany lezárva, virág megöntözve. Látszólag minden adott, hogy nyugodtan indulhass a jól megérdemelt nyári pihenőre. Aztán amint kilépsz a kapun, szemed sarkában bevillan a postaláda, és rögtön vele a kérdés is: mihez kezdj leveleiddel, amíg távol vagy? Mert ugye nem lenne jó arra hazaérkezni, hogy nyaralás… Read more »
 • A Posta ingyen kézbesíti a kisiskolások képeslapjaitA Posta ingyen kézbesíti a kisiskolások képeslapjait
  „Üdvözletem küldöm a nyaralásról! Nagyon jól érzem magam! Puszi” - Sokunk számára ismerősen csengő mondatok ezek. Vagy azért, mert magunk is leírtuk gyerekkorunkban jópárszor, amikor táborban vagy a nagyinál nyaraltunk, vagy azért, mert mi kaptuk, kapjuk csemetéinktől a rövid, de mindennél többet érő üzenetet. Hiszen ez a pár sor azt… Read more »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán