Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • Így néz ki egy adathalász email!
  true
  Akár valódinak is tűnhet elsőre a kinézet miatt, de ha figyelmesek vagyunk, több olyan jelet is felfedezhetünk, amelyekből tudható, hogy hamis a megkeresés, feltehetően adatainkat vagy esetleg pénzünket akarják megkaparintani. 5 jel, amely láttán biztosak lehetünk abban, hogy adathalász email érkezett: 1. nem rendeltem semmilyen terméket, és nem is várok… Read more »
 • Régi megoldás, modern köntösben
  true
  Fontos levelet vár, de se ideje, se lehetősége személyesen átvenni? Adjon meghatalmazást az átvételre online! Míg korábban csak személyesen a postán, vagy épp két tanú aláírásával hitelesítve rendelkezhettünk küldeményeink átvételéről, addig mostantól bárhol, bármikor, akár külföldről is, az interneten keresztül adhatunk meghatalmazást ismerősünknek, barátunknak, vagy szomszédunknak. Ez a lehetőség hiánypótló… Read more »
 • Legyen idén magyar a legszebb zenei tematikájú bélyeg!
  true
  2019-ben is megvan minden esély arra, hogy magyar bélyeg nyerjen! Talán ismerős lehet a felhívás, hiszen tavaly is indult magyar bélyeg a legszebb zenei tematikájú bélyeg versenyben, ahol ezüst érmet nyert. Az idei magyar versenyző a Leonard Bernstein születésének 100. évfordulóját köszöntő – a szavazási oldalon 61-es sorszámot viselő –… Read more »
 • Idén április 11-én van a Logisztika Napja
  true
  Április 11-én van a magyar költészet napja, de azt bizonyára kevesen tudják, hogy idén ezen a napon van a logisztika napja is. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság először 2012-ben csatlakozott a Német Logisztikai Társaság kezdeményezéséhez, mely minden évben április második csütörtökjére tervez szakmai ismeretterjesztő programokat laikusoknak és szakmabelieknek… Read more »
 • 50 éve léptünk először a Holdra
  true
  Július 20-án lesz a holdra szállás 50. évfordulója. A napokban az amerikai posta (USPS) két bélyeget bocsátott ki a jeles alkalomra. Az egyik bélyegen az Apollo 11 egyik űrhajósa, Buzz Aldrin híres „portréja” látható, akinek űrhajós sisakján visszatükröződik a fotós, Neil Amstrong alakja. A másik bélyegen is egy fénykép látható,… Read more »
 • Tedd könnyebbé a hétköznapi pénzügyeket!
  true
  Van egy jó ötleted a mindennapos pénzügyek intézésére vagy a készpénzmentesítésre? Jelentkezz az EFISZ pályázatára! Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) a magyar készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok szakmai szervezete. A szervezetnek a Magyar Posta is tagja. Az EFISZ „Elektronikus Fizetési Megoldások” címmel ötletpályázatot hirdet a hazai főiskolások és… Read more »
 • Így ünnepli a Royal Mail a Marvel 80. évfordulóját
  true
  Idén 80 éves a Marvel. Generációk nőttek fel a Marvel történeteken, és máig sokakat elbűvölnek a karakterek. A Royal Mail bélyegblokk kibocsátásával ünnepli a képregényóriást. [...] Bővebben! Read more »
 • 7 tévhit a vámkezeléssel kapcsolatban
  true
  Ha az Európai Unió bármely országában adták fel a küldeményemet, nem kell utána adót és vámot fizetni, hiszen ez vámszempontból belföldi küldeménynek számít a vámunió miatt. TÉVEDÉS, ugyanis kivételt képeznek azok a küldemények, amelyek ugyan az EU területéről érkeznek, de harmadik (EU-n kívüli) országból származnak (pl. számos USA-ból származó küldemény… Read more »
 • Finnországban nem ünneplik a Valentin-napot
  true
  A világ számos országában Valentin-nap a szerelmesek napja. Azonban Finnországban február 14. nem teljesen így van, ott az Ystävänpäivä napja van! A Ystävänpäivä finnül barátságot jelent. A barátok ott vannak a jó és nehéz időkben is, annak ellenére, hogy sokszor elfoglaltak, sok a munkájuk és néha a saját dilemmáikkal foglalkoznak.… Read more »
 • Kreatív Valentin-napi képeslapok
  true
  A soron következő ünnep a Valentin-nap. Sokféleképpen lehet viszonyulni ehhez a naphoz: van, aki ki nem állhatja, van, aki kizárólag Bálint és Valentin ismerőseit köszönti fel névnapjuk alkalmából, de akad olyan is, aki szívesen készül valamilyen kis aprósággal. Ha az utóbbi típusba tartozol, ajánlhatunk neked egy klasszikus és elegáns megoldást? Küldj… Read more »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán