Pécsi és budapesti vendégek Szentesen

Szeged-Szentes, 2017. május 23-24. – Alapítványunk és a PSZE Szegedi Területi Szervezete közreműködésével kétnapos programot bonyolítottak le Csongrád megyében a Postások Szakmai Egyesületének pécsi nyugdíjasai. A második napon budapesti postások is csatlakoztak a programhoz.

Május 23-án a program Szeged 1. sz. postán kezdődött 19 fő részvételével. Illin József a PSZE szegedi területi elnöke tájékoztatta a pécsi kollegákat a PSZE területi szervezetének működéséről, többek közt arról, hogy a rendezvények és események a három megye területén a gyakorlatban hogyan valósulnak meg. Szólt a nehézségekről és fölmerült problémákról is.

Harnos Csaba postavezető köszöntötte a jelenlévőket, és napjaink postájáról beszélt. Ismertette Szeged 1. posta hatáskörét és feladatait. Megemlékezett a 150 éve megalakult önálló Magyar Postáról, és az ezzel kapcsolatos területi vándorkiállítás bemutatásának segítéséről.

Dr. Szilágyi Béla, a pécsi PSZE tagok nevében köszönte meg a tájékoztatást és a szegediek fogadókészségét. Érdeklődött a végrehajtási terület fejlesztési elképzeléseiről.

A vendégek ezt követően Szeged nevezetességeivel ismerkedtek, hajókiránduláson és városnézésen vettek részt.

******

Május 24-én délelőtt a vendégek Szentesre utaztak. Délelőtt megtekintették a szentesi vasúttörténeti kiállítást, majd ezt követően Szentes 1. sz. posta épületében Tantucz Anikó értékesítési vezető köszöntötte a pécsi PSZE-csoportot, valamint az időközben Budapestről érkezett postás vendégeket. Közel 20 fő vett részt a szakmai programon. Az értékesítési vezető főleg aktualitásokról beszélt. Többek közt büszkén szólt a postájukon működő postatörténeti kiállításról, ami az ügyfélszolgálatot erősíti, és a posta hírnevét öregbíti.

A program második részében Juhászné Pálnok Lenke, Labát László, Lovászi József, Tóth László és Verók István mutatták be a vendégeknek a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány állandó kiállítását, a postás szakmatörténeti hagyományok és emlékek ápolását.

A vendégek nevében dr. Szilágyi Béla mondott köszönetet a kétnapos programért, a velük való törődésért.

Tóth László Szentes város múltjáról és nevezetességeiről is beszélt a vendégeknek, akik – a szűnni nem akaró eső miatt – gépkocsiból tekintették meg a belvárost. A pécsi és budapesti vendégek tartalmas programjuk végeztével a késő délutáni órákban utaztak el Szentesről.