60 éves érettségi találkozó kiállításlátogatással

Szentes, 2024. szeptember 16.

A Postaforgalmi Technikum Budapest 1960-1964 IV/B osztályának egykori diákjai 60 éves érettségi találkozót tartottak Szentes 1. Postán. Több éves hagyomány, hogy évente ezen a helyszínen ünnepelünk. Az osztálytársak és hozzátartozóik (13 fő – sajnos egyre kevesebben) az ország különböző részéről érkeztek.

Üdvözlés és „osztályfőnöki óra” után megtekintették a postatörténeti kiállításunkat, majd véleményt nyilvánítottak gyűjteményünk fejlesztéséről és gyarapodásáról. Elismeréssel és csodálattal nyilatkoztak értékmentő tevékenységünkről. Leginkább az interaktív kipróbálható működő berendezések kötötték le figyelmüket, amelyek aktív postás időszakukat hozta vissza, arra emlékeztette őket. Mindenkinek tetszett az ablakokra felszerelt, postatörténeti fényképekkel ellátott szalagfüggönyök szépsége. A szívet melengető „múzeumi sétát” és érzéseiket vendégkönyvi bejegyzésekben is rögzítették.

Ezután a Veterán Jármű és Régiség Múzeumot néztük meg, majd a derekegyházi Vadászházban és a Verók családnál folytatódott a kétnapos rendezvény.

Köszönjük, hogy ismételten ezeken a helyeken ünnepelhettünk, azzal a reménnyel, hogy még szeretnénk a jövőben is részt venni ilyen megemlékezésen.

Verók István osztálytárs, szervező
és „megbízott osztályfőnök-helyettes”