Angol nyelvi tábor résztvevői tekintették meg kiállításunkat

Szentes, 2024.07.25. – A Szentesi Vendégszeretet Egyesület elnökének javaslatára és kíséretében a városunkban szervezett nemzetközi angol nyelvi tábor skóciai, lettországi és magyarországi, többnyire fiatal résztvevői (9 fő) Szentes város nevezetességeinek megismerése céljából – sok egyéb lehetőség között – a mi postatörténeti gyűjteményünket is beiktatták programjukba.

A vendégek angol nyelvű magyar szinkrontolmács fordításával hallgatták Verók István kiállításvezető tájékoztatását. A sok betervezett látogatási helyszín miatt csak egy órányi idejük jutott kiállításunk megtekintésére, de így is nagy érdeklődéssel próbálták ki a bemutatott régi működő berendezéseket. Nagy sikere volt az LB telefonközponton kapcsolt beszélgetésnek. Egymás kezébe adták a kézibeszélőt, hogy meggyőződjenek az üzemképességéről.

 

 

Vendégkönyvünkbe saját anyanyelvükön rögzítették észrevételeiket. A spanyol nyelvű bejegyzés magyar fordítása: „Nagyon köszönjük ezt a fantasztikus vezetést. Egy élmény volt többet megtudni a magyar postáról. István a legjobb idegenvezető. Élmény hallgatni a történeteit. Ölelés Chiléből: Lissette”