Látogatócsoport Eszékről és Szegedről

Szentes, 2024. június 12.

Eszékről és Szegedről ötvenöt vendég érkezett egésznapos látogatásra Szentesre, a postatörténeti kiállítás megismerésére és néhány városi látnivaló megtekintésére.

A Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány postatörténeti kiállítását velük együtt megtekintette a szentesi görög ortodox templom diakónusa és a Szentesi Visit (idegenforgalmi iroda) vezetője is.

Vendégeink a programjuk jelentős részét a kiállításunkon töltötték. A horvát csoport döntő részét ugyanis nyugdíjas postások alkották, így fiatalságuk emlékeit idézte fel a kiállítás. Csodálkozva szemlélték a régmúlt és a közelmúlt postai és távközlési eszközeit, tárgyait. Különösen tetszett nekik, hogy sok működő technikai eszközt ki is próbálhattak.

Elismerést és köszönetet mondtak azért, hogy a Horvát Posta néhány tárgyi emléke is helyet kapott a kiállításunkon. A szakmai idegenvezetést Labát László, Tóth László és Verók István végzete, a vendéglátásról pedig a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesületének aktivistái gondoskodtak.

A nagy létszámú csoportnak emellett lehetősége volt az 1786-ban épült és szépen rendben tartott Szent Miklós  görög ortodox templom belsejének megtekintésére is. A program a nemrég szépen felújított Tóth József Színházteremben ért véget. Az igényes megjelenésű szecessziós épület ugyanúgy értékes emlékként marad meg látogatóinkban, mint a postatörténeti kiállításon látottak.

Vendégeink bejegyzése a kiállítás vendékönyvében:

Az eszéki postások nyugdíjas egyesülete 27 fős csoporttal 2024 június 12-én meglátogatta a [szentesi] posta kiállítását. Azért tetszett különösen, mert ilyen gépeken dolgoztunk. Božidar