Szegedi nyugdíjasok tekintették meg kiállításunkat

Szentes, 2021. október 20. – Ezen a szép őszi délelőttön a Szegedi Nyugdíjasok Egyesületének 33 tagja kereste fel a szentesi postatörténeti kiállítóhelyet.

Kb. egy éve már, hogy a DAPTA szórólapja felkeltette az érdeklődésüket, majd az egyesület honlapjáról (www.dapta.hu) alaposan tájékozódtak.

Az éves programjukba beillesztve, Mogyorósiné Agócsy Andrea vezetésével szervezték meg a Szentesre utazást. Fő cél: a Szentes 1 posta épületében működő óriási gyűjtemény felkeresése.

Nagy izgalommal várták a honlapon már többször megnézett virtuális séta után, hogy milyen lesz élőben a kiállítás.

A látogatókat Verók István köszöntötte az oktatóteremben. A figyelmes és érdeklődő időseket 3 csoportban Verók István, Juhászné Pálnok Lenke és Labát Pál László vezette végig a kiállítás termein.

Néhányan azt mondták: az itt töltött 2 óra csak egy kis betekintésre volt elegendő, egész nap lenne itt mit nézni.

A folyósókon kísérve a látogatókat többen említették, hogy elhozzák majd az unokáikat, mert ezt nekik is látni kell!

Örömmel fogadták el, sőt kérték a szórólapot, mert van aki több klubba, egyesületbe is jár. Megígérték, hogy hírét viszik és ajánlják ismerőseiknek, barátaiknak enek az egyedülálló gazdag tárlatnak a megtekintését.

Labátné Nan Piroska

 

 

Sajtóvisszhang

Szentesi Gyors – hangos hírújság
2021. okt. 21.

Forrás: https://www.facebook.com/szentesigyors/posts/6314051411999296?__tn__=-R

Szegedi és csongrádi vendégek a ’postamúzeumban’

Szegedi Nyugdíjasok Egyesülete Mogyorósiné Agócsy Andrea vezetésével céltudatosan Szentesre szervezett egy egésznapos kirándulást, hogy megtekintsék Csongrád-Csanád megye legnagyobb északi városát, megismerkedjenek az itt található nevezetességekkel, de leginkább a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány (DAPTA) kiállítóhelyével.

Menetrend szerinti autóbusz és vonat járattal 33-an jöttek el, és megnézték az Evangélikus templomot, a Fridrich Fényírdát, a Tóth József Színház és Vigadót, a Péter Pál Polgárházat, a Koszta József Múzeum kiállításait.

A legnagyobb érdeklődés a Szentes 1-es posta épületében található Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kiállításait kísérte. Egyrészt azért, mert Szegeden sokat hallottak már erről az egyedi kiállítóhelyről, az itt található exkluzív dokumentumokról, tárgyakról, másrészt a klub tagjai között vannak egykori postás dolgozók is.

A ’postamúzeumban’ Verók István, a kiállítóhely kurátora, Juhászné Pálnok Lenke, egykori postafőnök, Labát Pál László távközléstechnikai gyűjtő mutatta be szegedi vendégeknek a gyűjtemény ritkaságszámba menő látnivalóit.

A vendégek csoportvezetője, Mogyorósiné Agócsy Andrea elmondta, hogy lassanként már egy éve tudtak erről a lehetőségről, és a DAPTA honlapjáról alaposan tájékozódtak. Nagy izgalommal várták, a honlapon már többször megnézett virtuális séta után, hogy milyen lesz élőben a kiállítás – „nagyon megérte eljönni és megnézni”. Sajnos, az itt töltött 2 óra csak egy kis betekintésre volt elegendő, egész nap lenne itt mit nézni.

Többen említették, hogy elhozzák majd az unokáikat, mert ezt nekik is látni kell!

A kiránduló vendégeket a nap folyamán Labátné Nan Piroska (szervező) kalauzolta.

Érdekesség, hogy a szegedi csoporthoz csatlakozott a csongrádi Lovas Éva, aki a csongrádi bélyeggyűjtő kör 60 éve című könyvet írta meg, melyhez itt is gyűjtött és gyűjt információkat, dokumentumokat.

Fotó: Szentesi Gyors

További képfek: https://www.facebook.com/szentesigyors/photos/pcb.6314051411999296/6314043938666710/?type=3&theater