Kiállításszépítés, nagytakarítás Szentesen

Szentes, 2021. július 1. – A járványveszély miatti korlátozó intézkedések júniusi részleges feloldásával ismét látogatható lett állandó kiállításunk. Alapítványunk lelkes önkéntesei, a Postások Szegedi Nyugdíjas Egyesületének szintén lelkes és segítőkész tagjaival kiegészülve, ezen a napon pótolták be a pandémia miatt elmaradt hagyományos „tavaszi nagytakarítást”.

Hölgyek szorgos kezei varázsoltak patyolattisztaságot a kiállítási termekben és az összekötő folyosókon. Emellett kiszellőztették, megtisztították és védőkezelésnek  vetették alá azokat régi postás egyenruhákat, amelyek egykoron posztóból készültek, és könnyen válhatnának molyok áldozatává. A férfiak egy része régi postaforgalmi technikumi és kollégiumi tablóképeket helyezett el a falakon. Műszaki segítőnk kurblis telefont szerelt be a nemrég felállított Pullman-telefonfülkébe. Négy fős minibrigád pedig összeválogatta, becsomagolta és szállításra előkészítette azokat a vándorkiállítási tablókat, amelyeket az idei nyáron megrendezendő települési postajubileumi ünnepségek résztvevői tekinthetnek majd meg.

Ezúton is köszönjük a kiállításrendezés, takarítás minden résztvevőjének az önkéntes segítő munkát!

Az alábbi fotók a munka megkezdése előtti „eligazításon” készültek, amikor Tóth László kuratóriumi elnök a feladatokat és a munkamegosztást ismertette.