Évértékelő kuratóriumi ülés

Szentes, 2015. december 2. – Szentesen kibővített ülést tartott a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kuratóriuma. 

A testület ülésén részt vettek a kuratórium elnöke és tagjai (Tóth László, Verók István, Lovászi József, Nagy Istvánné, Szél Sándor), a felügyelőbizottság elnöke és tagjai (Széllné Tóth Ibolya, Borsos Ibolya, Juhászné Pálnok Lenke), valamint több olyan meghívott, aki önkéntes segítőként a év során jelentős támogatást nyújtott az alapítvány munkájához (Bordásné Mogyorósi Angéla, Faragó Györgyné, Labát László, Lovászi Józsefné, Megyesi Józsefné, Szécsényi Józsefné, ).

Tóth László elnök tájékoztatást adott az alapítvány 2015. évi munkájáról, és megemlékezett arról, hogy idén volt 10 éves az alapítvány (képes prezentáció, szöveges beszámoló). Tájékoztatóját a kuratórium szavazással egyhangúlag elfogadta. A testület ezt követően megtárgyalta az idei év első 11 hónapjának pénzforgalmáról és az SZJA 1%-os támogatás felhasználásáról szóló előterjesztést, melyet Unginé Frányó Erika készített, de akadályoztatása miatt Tóth László elnök ismertetett. A testület az előterjesztést egyhangúlag elfogadta. Ezt követően Verók István kiállításvezető adott tájékoztatást arról, hogy Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye területén mely posták érkeznek el 2016-ban megnyitásuk 100 éven felüli, 25-tel osztható jubileumi, vagy  tízzel osztható kerek évfordulójához. A kuratórium megbízta a vezetőséget, hogy levélben értesítse az évfordulóról az érintett posták vezetőit, és kezdeményezze, hogy fontolják meg a jubileum vagy kerek évforduló helyi megünneplését, amihez az alapítvány szervezési segítséget, valamint posta- és bélyegtörténeti kiállítást biztosít. A kuratórium végezetül Tóth László elnök előterjesztésében elfogadta az alapítvány 2016. évi pénzügyi tervét.

A kuratóriumi ülést követően az alapítvány létrehozásának 10. évfordulóját „születésnapi” tortával ünnepelték a testületi ülés résztvevői. Nagy Istvánné verset írt az évfordulóra, amit a kuratóriumi ülésen olvasott fel.