Békéscsabai postás nyugdíjasok látogatása Szentesen

Szentes, 2021. október 13. – Ezen a napon Ogrincsné Barlabás Valéria postai helytörténetkutató vezetésével öt békéscsabai nyugdíjas látogatta meg kiállításunkat.

A vendégeket Verók István kiállításvezető köszöntötte, aki megemlékezett az október 9-i Postai Világnapról, majd – Labát Pál László műszaki támogatóval megosztva – részletesen bemutatták a csoport tagjainak alapítványunk gyűjteményét és kiállítását. Ogrincsné közben Békés megyei postatörténeti adatokat kutatott múlt századi postás szaknaptárakból. Kellő idő állt rendelkezésre a tárlat megtekintésére és a kutatásra is. A vendégek – többségük egykor postán dolgozott – nosztalgiázva és örömmel elevenítették fel emlékeiket és ismereteiket üzemképes régi postai-távközlési berendezéseink kipróbálásával.

Vendégeink véleménye

Köszönjük Verók Istvánnak a szakmai előadását, a DAPTA megalakulásától eltelt 15 év ismertetését és a postai világnapi megemlékezést a Magyar Királyi Posta jeles képviselőjéről, Gervay Mihály országos postaigazgató munkásságáról. Labát Pál bemutató előadása nagy kihívást jelentett a postás nyugdíjasoknak, nagy öröm volt számukra a kipróbálás lehetősége is. Köszönjük a szíves fogadtatást mindkettőtöknek! Én igyekeztem minden percet kihasználni a Postás Szaknaptárak „társaságában”.
Üdvözlettel: Vali

Fotók