50 éves érettségi találkozó és kiállításmegtekintés

Szentes, 2022. szeptember 6. – A budapesti Postaforgalmi Szakközépiskola (Irányi u. 3.) 1972-ben végzett évfolyam öreg-diákjai Beszédes Csabáné Szentes 3. Posta nyugdíjas vezetője szervezésében Szentes 1. Postán tartották az 50 éves érettségi évfolyam-találkozójukat. A résztvevők Budapestről és az ország különböző településeiről érkeztek.

Nagy örömmel találkoztak egymással, nosztalgiázva emlékeztek tanáraikra, diáktársaikra és régi iskolájukra. Beszámolt mindenki az utolsó találkozás óta történtekről.

Programjukba beiktatták a DAPTA állandó kiállításának megtekintését is. A kiállítást Juhászné Pálnok Lenke, Labát Pál László, Megyesi Józsefné és Verók István mutatta be nekik.

Többségük a posta különböző területein töltötte aktív évtizedeit. Így a múlt felidézése mindenkiben kellemes emlékeket váltott ki. A gyűjtemény megtekintése után elismerően nyilatkoztak a látottakról.  Nem gondolták, hogy ilyen kellemes élmény vár itt rájuk. Többen nem is tudták, hogy az egyik osztály érettségi tabló-másolata itt megtekinthető. Csodálkozva és elérzékenyülve nézték a fél-évszázaddal ezelőtti fényképeiket.

Kifejezték munkánk iránti elismerésüket és köszönetüket. Élményekkel feltöltődve késő délutáni órákban indultak vissza lakhelyükre.