140 éves postáját ünnepli Lajosmizse szeptember 28-án

Lajosmizse, 2019. szeptember 28. – Ezen a napon ünnepli Lajosmizse városa a helyi posta megnyitásának 140. évfordulóját.

Az évforduló alkalmából 10.30 órai kezdettel ünnepi megemlékezést rendeznek és kiállítást nyitnak a Városi Művelődési Ház és Könyvtárban (Lajosmizse, Szabadság tér 12).

A kiállítás a Magyar Posta és a hazai bélyegkiadást történetét, valamint Kass János Kossuth-díjas grafikusművész bélyegeit és bélyegterveit mutatja be.

A rendezvényt Lajosmizse posta dolgozói és a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány szervezi a Városi Önkormányzat, a Művelődési Ház és Könyvtár,
a Fekete István Sportiskolai Általános Iskola, a Mizsei Vadrózsák – Söndörgő Néptánccsoport, a Rimóczi-Art Csokoládé és Grillázs Szalon, valamint Kecskemét 1 sz. Körzeti Posta, illetve Lajosmizse posta nyugdíjasai támogatásával.

Az ünnepséget 2019. szeptember 28-án szombaton 10.30 órakor Basky András, Lajosmizse város polgármestere és Szőllősi Béla, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság igazgatója nyitja meg.

A kiállítás megtekinthető a megnyitó után, valamint október 5-ig a Művelődési Ház és Könyvtár nyitva tartási ideje alatt.

A lajosmizsei posta története

 

 

Régi községháza és postaállomás 1902

Régi községháza és postaállomás 1930 környékén

Lajosmizse posta épülete 2019-ben