Rólunk írták – 150 éves Okány postája

Postaweb, 2010. július 13. – Magyar Posta belső hírportálján információ jelent meg az okányi posta jubileumi ünnepségéről.

A 150 évvel ezelőtti postanyitásra a hírközlés és a Magyar Posta történetét bemutató kiállítással emlékeztek a postások és az okányiak. A vendégeket Kalmár István és Schmidt Pál – a Magyar Posta újonnan kinevezett elnöke és vezérigazgatója – köszöntötte.

2010-ben Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében számos posta ünnepli megnyitásának kerek évfordulóját. A Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kezdeményezésére a jubiláló posták megemlékezést szerveznek a település postatörténetének bemutatására.

2010. július 10-én – Császártöltést és Vésztőt követően – Okány postáján emlékeztek a 150 éves jubileumra.

Az ünnepséget Rácz Tamásné, a Kelet-Magyarországi Területi igazgatóság vezetője nyitotta meg. A vendégeket Kalmár István a társaság igazgatóságának elnöke és Schmidt Pál vezérigazgató köszöntötte. A község számára is fontos évfordulót Fekete Zoltán polgármester méltatta, a kiállítást Illin József, Békéscsaba 1 Posta vezetője mutatta be.

A postatörténeti emlékek mellett a közelmúltban elhunyt Kass János Kossuth-díjas grafikusművész bélyegeit és bélyegterveit is megcsodálhatják az érdeklődők.

A kiállítás megtekinthető Okány Posta közönségterében (Okány, Rákóczi út 2.) 2010.  július 12.és 20. között, hétfőtől péntekig 8-16 óráig.

Megjelent: Postaweb, 2010. július 13., kedd

BÖNGÉSSZEN TOVÁBB...

Szentesi kiállításunkról az M1 TV, külföldieknek, négy nyelven M1 TV, 2016. október 19. - Az M1 TV "Magyarországi programajánlat külföldieknek" című összeállításában többek közt röviden bemutatták alapítványunk sz...
Rólunk írták – Szentesen még leesik a tantusz Délmagyarország szentesi kiadása, 2016-10-15. - Cikk jelent meg alapítványunk állandó kiállításáról a Délmagyarország című megyei napilap szentesi kia...
Rólunk írták az Interneten (linkgyűjtemény) Az évek során sok híradás jelent meg alapítványunkról az Interneten. Ezekből válogattunk, évek szerint csoportosítva.
Rólunk írták – Kulcs helyi értékeinkhez: postatörténeti kiállítás delmagyar.hu, 2013. október 1. - Szentes számos olyan látnivalóval büszkélkedhet, amely miatt felkeresik a várost a turisták, ha éppen sikerül bejutni...
Rólunk írták – 225 éve nyílt postáját ünnepelte Szentes városa varosivisszhang.hu, 2012. szeptember 29. - Tudósítás Szentes 1 posta jubileumi ünnepségéről a szentesi varosivisszhang.hu hírportálon.  225 éve nyí...