Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • 3+1 dolog, amit a Postára bízhatsz a nyaralásod alatt
  true
  Voucher kinyomtatva, csomagok összepakolva, víz, villany lezárva, virág megöntözve. Látszólag minden adott, hogy nyugodtan indulhass a jól megérdemelt nyári pihenőre. Aztán amint kilépsz a kapun, szemed sarkában bevillan a postaláda, és rögtön vele a kérdés is: mihez kezdj leveleiddel, amíg távol vagy? Mert ugye nem lenne jó arra hazaérkezni, hogy nyaralás… Read more »
 • A Posta ingyen kézbesíti a kisiskolások képeslapjait
  true
  „Üdvözletem küldöm a nyaralásról! Nagyon jól érzem magam! Puszi” - Sokunk számára ismerősen csengő mondatok ezek. Vagy azért, mert magunk is leírtuk gyerekkorunkban jópárszor, amikor táborban vagy a nagyinál nyaraltunk, vagy azért, mert mi kaptuk, kapjuk csemetéinktől a rövid, de mindennél többet érő üzenetet. Hiszen ez a pár sor azt… Read more »
 • Így néz ki egy adathalász email!
  true
  Akár valódinak is tűnhet elsőre a kinézet miatt, de ha figyelmesek vagyunk, több olyan jelet is felfedezhetünk, amelyekből tudható, hogy hamis a megkeresés, feltehetően adatainkat vagy esetleg pénzünket akarják megkaparintani. 5 jel, amely láttán biztosak lehetünk abban, hogy adathalász email érkezett: 1. nem rendeltem semmilyen terméket, és nem is várok… Read more »
 • Régi megoldás, modern köntösben
  true
  Fontos levelet vár, de se ideje, se lehetősége személyesen átvenni? Adjon meghatalmazást az átvételre online! Míg korábban csak személyesen a postán, vagy épp két tanú aláírásával hitelesítve rendelkezhettünk küldeményeink átvételéről, addig mostantól bárhol, bármikor, akár külföldről is, az interneten keresztül adhatunk meghatalmazást ismerősünknek, barátunknak, vagy szomszédunknak. Ez a lehetőség hiánypótló… Read more »
 • Legyen idén magyar a legszebb zenei tematikájú bélyeg!
  true
  2019-ben is megvan minden esély arra, hogy magyar bélyeg nyerjen! Talán ismerős lehet a felhívás, hiszen tavaly is indult magyar bélyeg a legszebb zenei tematikájú bélyeg versenyben, ahol ezüst érmet nyert. Az idei magyar versenyző a Leonard Bernstein születésének 100. évfordulóját köszöntő – a szavazási oldalon 61-es sorszámot viselő –… Read more »
 • Idén április 11-én van a Logisztika Napja
  true
  Április 11-én van a magyar költészet napja, de azt bizonyára kevesen tudják, hogy idén ezen a napon van a logisztika napja is. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság először 2012-ben csatlakozott a Német Logisztikai Társaság kezdeményezéséhez, mely minden évben április második csütörtökjére tervez szakmai ismeretterjesztő programokat laikusoknak és szakmabelieknek… Read more »
 • 50 éve léptünk először a Holdra
  true
  Július 20-án lesz a holdra szállás 50. évfordulója. A napokban az amerikai posta (USPS) két bélyeget bocsátott ki a jeles alkalomra. Az egyik bélyegen az Apollo 11 egyik űrhajósa, Buzz Aldrin híres „portréja” látható, akinek űrhajós sisakján visszatükröződik a fotós, Neil Amstrong alakja. A másik bélyegen is egy fénykép látható,… Read more »
 • Tedd könnyebbé a hétköznapi pénzügyeket!
  true
  Van egy jó ötleted a mindennapos pénzügyek intézésére vagy a készpénzmentesítésre? Jelentkezz az EFISZ pályázatára! Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) a magyar készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok szakmai szervezete. A szervezetnek a Magyar Posta is tagja. Az EFISZ „Elektronikus Fizetési Megoldások” címmel ötletpályázatot hirdet a hazai főiskolások és… Read more »
 • Így ünnepli a Royal Mail a Marvel 80. évfordulóját
  true
  Idén 80 éves a Marvel. Generációk nőttek fel a Marvel történeteken, és máig sokakat elbűvölnek a karakterek. A Royal Mail bélyegblokk kibocsátásával ünnepli a képregényóriást. [...] Bővebben! Read more »
 • 7 tévhit a vámkezeléssel kapcsolatban
  true
  Ha az Európai Unió bármely országában adták fel a küldeményemet, nem kell utána adót és vámot fizetni, hiszen ez vámszempontból belföldi küldeménynek számít a vámunió miatt. TÉVEDÉS, ugyanis kivételt képeznek azok a küldemények, amelyek ugyan az EU területéről érkeznek, de harmadik (EU-n kívüli) országból származnak (pl. számos USA-ból származó küldemény… Read more »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán