Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • Tedd könnyebbé a hétköznapi pénzügyeket!
  true
  Van egy jó ötleted a mindennapos pénzügyek intézésére vagy a készpénzmentesítésre? Jelentkezz az EFISZ pályázatára! Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) a magyar készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok szakmai szervezete. A szervezetnek a Magyar Posta is tagja. Az EFISZ „Elektronikus Fizetési Megoldások” címmel ötletpályázatot hirdet a hazai főiskolások és… Read more »
 • Így ünnepli a Royal Mail a Marvel 80. évfordulóját
  true
  Idén 80 éves a Marvel. Generációk nőttek fel a Marvel történeteken, és máig sokakat elbűvölnek a karakterek. A Royal Mail bélyegblokk kibocsátásával ünnepli a képregényóriást. [...] Bővebben! Read more »
 • 7 tévhit a vámkezeléssel kapcsolatban
  true
  Ha az Európai Unió bármely országában adták fel a küldeményemet, nem kell utána adót és vámot fizetni, hiszen ez vámszempontból belföldi küldeménynek számít a vámunió miatt. TÉVEDÉS, ugyanis kivételt képeznek azok a küldemények, amelyek ugyan az EU területéről érkeznek, de harmadik (EU-n kívüli) országból származnak (pl. számos USA-ból származó küldemény… Read more »
 • Finnországban nem ünneplik a Valentin-napot
  true
  A világ számos országában Valentin-nap a szerelmesek napja. Azonban Finnországban február 14. nem teljesen így van, ott az Ystävänpäivä napja van! A Ystävänpäivä finnül barátságot jelent. A barátok ott vannak a jó és nehéz időkben is, annak ellenére, hogy sokszor elfoglaltak, sok a munkájuk és néha a saját dilemmáikkal foglalkoznak.… Read more »
 • Kreatív Valentin-napi képeslapok
  true
  A soron következő ünnep a Valentin-nap. Sokféleképpen lehet viszonyulni ehhez a naphoz: van, aki ki nem állhatja, van, aki kizárólag Bálint és Valentin ismerőseit köszönti fel névnapjuk alkalmából, de akad olyan is, aki szívesen készül valamilyen kis aprósággal. Ha az utóbbi típusba tartozol, ajánlhatunk neked egy klasszikus és elegáns megoldást? Küldj… Read more »
 • Bevetésen az Amazon cserkésze
  true
  Az Amazon új szállítási módot tesztel: az Amazon Scout (cserkész) egy mini robotfutár, amely Washingtontól nem messze, Snohimish megyében kézbesíti a csomagokat. A cserkész követi a szállítási útvonalat, biztonságosan és hatékonyan navigál a háziállatok és a járókelők között. A biztonság kedvéért a tesztidőszak alatt egy Amazon munkatárs végigkíséri útját. Az… Read more »
 • 2019 a Disznó éve
  true
  2019-ben, egészen pontosan február 5. és 2020. január 24. között a disznó éve van. A kínai kultúrában a disznó a jólét és a gondtalan szórakozás szimbóluma. Azok, akik ebben a jegyben születtek energikusak, szorgalmasak, jószívűek és nagylelkűek, élvezik az életet; a szeretteikkel együtt töltött időt, nyitottak, megbízhatók, jókedélyűek, ugyanakkor egyenesek… Read more »
 • Okosotthon technológiát tesztel a belga posta
  true
  A Zalando start-up cég és a belga posta közösen teszteli az okosotthon technológiát, amely lehetővé teszi a futároknak, hogy vásárlók otthonába tegyék le a csomagot, akár úgyis, hogy az ügyfél nincs otthon. A szolgáltatás egy appon keresztül működik, amelyet összekötnek a lakás okoscsengőjével és egy okoszárral. A tesztelésben közel 400… Read more »
 • Zenélő postaláda az Egyesült Királyságban
  true
  A Royal Mail zenélő postaládát állított fel négy városban a királyság területén. Ha éppen Londonban, Cardiffben, Belfastban vagy Edinburgh-ben jársz a karácsonyi időszak alatt, érdemes felkeresned a csilingelő postaládát. Hamar felismered, hiszen gyönyörű festett hópelyhek és hólepel díszíti a különleges levélgyűjtőt.     A postaláda a legnépszerűbb karácsonyi dalokkal köszönti… Read more »
 • Norvégiában hamarosan robot viszi ki a leveleket
  true
  Egy világban, ahol már az e-mailek és csevegő alkalmazások a mindennapos kapcsolattartási forma, egy kézzel írt levél könnyen tűnhet múltszázadinak. Hallottunk már légipostáról, mozgó (vasúti) postáról, vízipostáról, drón által kézbesített küldeményekről, és próbálkozásokat robotpostással! Ez utóbbi megoldást próbálják ki Norvégiában. A norvég posta és a Buddy Mobility startup közösen teszteli… Read more »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán

BÖNGÉSSZEN TOVÁBB...

125 éve hangzott el az első hír a telefonhírmondóban, ami a rádió elődje Forrás: delmagyar.hu, 2018.02.15.  A hírmondó huszonöt előfizetővel indult, de ez a szám egy évvel később már hétszázra, újabb egy esztendő m...
A Postamúzeum jubileumi utazó kiállítása Szentesen Szentes, 2017. augusztus 6. - Ezen a napon Szentesen tartózkodott a Postamúzeum utazó vándorkiállítása, ami a Magyar Posta önállóvá válásának 150. évf...
Korszerű szolgáltatások a Magyar Postától Rövidfilmek a Magyar Posta  új, modern szolgáltatásairól   Még több nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján... .....
Postához köthető slágerek Hallgasson meg néhány slágerré vált dalt, ami a hajdanvolt és a mai postáról szól!
Miről mesélnek a bélyegek? Budapest, 2013. szeptember 17. - A Rádió Orient vendége volt ezen a napon Csegezi Tamásné, a Magyar Posta bélyegszakértője, aki mesélt a postai papírc...