Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • Anyák napi bélyegek 1957-től napjainkig
  true
  Idén május 6-án lesz Anyák napja. Mindenütt a világon hagyomány, hogy megünnepeljék az év egy napján az anyákat. A legtöbben virággal, a gyerekek verssel, a távolélők képeslappal köszöntik őket. Az anyák iránti tiszteletet és végtelen szeretetet számtalanszor örökítették meg bélyegeken is a világ több országában. Íme, ízelítőül, a világ számos tájáról gyűjtöttünk... Tovább »
 • Bélyegkülönlegességei eladásával osztja fel vagyonát egy cseh filatelista
  true
  Ludvík Pytlícek bélyeggyűjteménye 1,22 millárd forint értékű lehet nagyságrendileg. A Burda aukciósház már Pytlícek 3400 bélyegét árverésre bocsátotta, a nagyrésze már tavaly márciusban elkelt 23,2 millió forintért. A legértékesebb darabot nemrég 90 millió forintért adta el az aukciósház. Az eredeti bélyeget még Ausztriában adták ki négy csehszlovák korona értékben. Csehszlovákia megalakulása... Tovább »
 • Ne lepődj meg, levelek mellett már cinegéket is találhatsz a postaládádban!
  true
  Találkoztál már postaládában fészkelő cinegével? A kertes házakban élők minden bizonnyal be tudnak számolni ilyen élményről. A Magyar Madártani Egyesület szerint ugyanis gyakori jelenség a postaládában fészkelő széncinege. Érthető is a kis madár döntése, hiszen a postaládák otthonos környezetet biztosítanak a fiókáknak. A postás azonban nem tudhatja, hogy melyik postaládában... Tovább »
 • Ezüst bélyeget hozott forgalomba az Észt Posta
  true
  Az Észt Köztársaság 100. évfordulója alkalmából különleges bélyeget hozott forgalomba az Észt Posta. A színtiszta ezüstből készült postai bélyegen Észtország címere látható. A különleges bélyeg névértéke 10 euró, mérete 28x38 mm, súlya 1,2 gramm. Az első néhány száz centenáriumi bélyeghez egy elegáns ajándékdoboz is dukál. A neves évfordulóra kiadott bélyeget a... Tovább »
 • Viszonzatlan szerelem a Nagy háború idején
  true
    Volt egyszer egy Demeter Anna nevű kisasszony, akit az 1910-es években imádtak a férfiak. Az I. világháború alatt több ezer levelezőlapot kapott nem kevesebb mint 25 szerelmes ifjútól. A legkitartóbb Vass István lehetett, aki 1918-ban 112 üzenet küldött az általa csak Nusikának becézett szerelmének. István már-már szerenádnak tekinthető képeslapjai nem... Tovább »
 • Mit gondolsz, melyik a legharapósabb kutya?
  true
  Meglepő, de az állatvédő Animal Friends szervezet felmérése szerint a labrador harap a legtöbbször! Jó tudni ezt a postásoknak is! Dr. Roger Mugford állatpszichológus úgy véli, hogy a kézbesítőknek barátkozniuk kellene az ebekkel, például egy-egy... Tovább »
 • Valentin napi bélyegek 2018-ban
  true
  Idén egy kis válogatással készültünk: milyen bélyegújdonságokat mutatnak be a Valentin napra más nemzetek postái. A finnek egy 5 bélyegből álló bélyegsorozattal rukkoltak elő, mindegyiken a természetben jelentkező szív alakú formák vannak megörökítve.   A Gurnsey posta két bélyegből álló kisívvel készült a szerelmesek napjára. A bélyeg Paul Jacob Naftel festő The View... Tovább »
 • Trónok harca bélyegen is
  true
  A Trónok harca rajongóinak kedvében járt a brit királyi posta azzal, hogy nagyon látványos bélyegeket készített a sorozat karaktereiről. A 15 bélyegből álló kollekciót idén január 23-án adták ki. A Royal Mail Trónok harca bélyegkibocsátását a sorozat népszerűségén kívül az is indokolja, hogy az epizódokban brit és ír forgatási helyszínek is... Tovább »
 • Itt a leglazább Mikulás!
  true
  A Karácsony-szigeti bélyeg lerántja a leplet a Mikulás és Rudolf hobbijáról - a golfé a főszerep a különleges ünnepi bélyegen. [...] Bővebben! ... Tovább »
 • CSOMAG VAGY NEM CSOMAG? EZ ITT A KÉRDÉS
  true
  A postai terminológiában előfordul, hogy egy csomagnak látszó küldemény levélnek minősül. Ha külföldről rendelünk, ez fokozottan igaz. [...] Bővebben! ... Tovább »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán

BÖNGÉSSZEN TOVÁBB...

Postakocsi – régen és ma, ugyanazzal a slágerrel Milyen volt a postakocsi régen, amikor lovak húzták, és a postai küldemények mellett utasokat is szállított? És milyen egy mai postakocsi?  Ezt érzéke...
Az utolsó magyar lovas postás Kulik István Gátér külterületén több mint 25 évig járta kétkerű lovaskocsiján a kiterjedt tanyavilágot. Ő a Magyar Posta utolsó lovas kézbesítője. Szá...
Hát ez vicces…! Nézzen meg néhány vicces videót, ami többé-kevésbé kapcsolódik a postához...! Táviratfeladás (Kabaréjelenet Gálvölgyi Jánossal) "Anya, itt a posta...
Korszerű szolgáltatások a Magyar Postától Rövidfilmek a Magyar Posta  új, modern szolgáltatásairól   Még több nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján... .....
Postai “Oszkár” díjat kapott a Magyar Posta (2010) A világ postáinak képviselői Budapesten találkoztak, a Mail Awards díj átadása alkalmából 2010-ben. A "Biztonság" kategóriában a Magyar Posta nyerte a...