Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • Andrea, a vízi kézbesítő
  true
  Már nem csak természeti szépségeire lehet büszke Spreewald, hanem vízi kézbesítőnőjére, Andrea Bunarra is. A spreewaldi csónakos kézbesítésnek már több mint 120 éves hagyománya van Brandenburg tartományban. Németország ezen részén a legtöbb címzett szárazföldről nem megközelíthető, így Andrea egy sárga egyevezős postáscsónakkal viszi a leveleket. A kézbesítőnő hetente megközelítőleg 600 levelet... Tovább »
 • Anyák napi bélyegek 1957-től napjainkig
  true
  Idén május 6-án lesz Anyák napja. Mindenütt a világon hagyomány, hogy megünnepeljék az év egy napján az anyákat. A legtöbben virággal, a gyerekek verssel, a távolélők képeslappal köszöntik őket. Az anyák iránti tiszteletet és végtelen szeretetet számtalanszor örökítették meg bélyegeken is a világ több országában. Íme, ízelítőül, a világ számos tájáról gyűjtöttünk... Tovább »
 • Bélyegkülönlegességei eladásával osztja fel vagyonát egy cseh filatelista
  true
  Ludvík Pytlícek bélyeggyűjteménye 1,22 millárd forint értékű lehet nagyságrendileg. A Burda aukciósház már Pytlícek 3400 bélyegét árverésre bocsátotta, a nagyrésze már tavaly márciusban elkelt 23,2 millió forintért. A legértékesebb darabot nemrég 90 millió forintért adta el az aukciósház. Az eredeti bélyeget még Ausztriában adták ki négy csehszlovák korona értékben. Csehszlovákia megalakulása... Tovább »
 • Ne lepődj meg, levelek mellett már cinegéket is találhatsz a postaládádban!
  true
  Találkoztál már postaládában fészkelő cinegével? A kertes házakban élők minden bizonnyal be tudnak számolni ilyen élményről. A Magyar Madártani Egyesület szerint ugyanis gyakori jelenség a postaládában fészkelő széncinege. Érthető is a kis madár döntése, hiszen a postaládák otthonos környezetet biztosítanak a fiókáknak. A postás azonban nem tudhatja, hogy melyik postaládában... Tovább »
 • Ezüst bélyeget hozott forgalomba az Észt Posta
  true
  Az Észt Köztársaság 100. évfordulója alkalmából különleges bélyeget hozott forgalomba az Észt Posta. A színtiszta ezüstből készült postai bélyegen Észtország címere látható. A különleges bélyeg névértéke 10 euró, mérete 28x38 mm, súlya 1,2 gramm. Az első néhány száz centenáriumi bélyeghez egy elegáns ajándékdoboz is dukál. A neves évfordulóra kiadott bélyeget a... Tovább »
 • Viszonzatlan szerelem a Nagy háború idején
  true
    Volt egyszer egy Demeter Anna nevű kisasszony, akit az 1910-es években imádtak a férfiak. Az I. világháború alatt több ezer levelezőlapot kapott nem kevesebb mint 25 szerelmes ifjútól. A legkitartóbb Vass István lehetett, aki 1918-ban 112 üzenet küldött az általa csak Nusikának becézett szerelmének. István már-már szerenádnak tekinthető képeslapjai nem... Tovább »
 • Mit gondolsz, melyik a legharapósabb kutya?
  true
  Meglepő, de az állatvédő Animal Friends szervezet felmérése szerint a labrador harap a legtöbbször! Jó tudni ezt a postásoknak is! Dr. Roger Mugford állatpszichológus úgy véli, hogy a kézbesítőknek barátkozniuk kellene az ebekkel, például egy-egy... Tovább »
 • Valentin napi bélyegek 2018-ban
  true
  Idén egy kis válogatással készültünk: milyen bélyegújdonságokat mutatnak be a Valentin napra más nemzetek postái. A finnek egy 5 bélyegből álló bélyegsorozattal rukkoltak elő, mindegyiken a természetben jelentkező szív alakú formák vannak megörökítve.   A Gurnsey posta két bélyegből álló kisívvel készült a szerelmesek napjára. A bélyeg Paul Jacob Naftel festő The View... Tovább »
 • Trónok harca bélyegen is
  true
  A Trónok harca rajongóinak kedvében járt a brit királyi posta azzal, hogy nagyon látványos bélyegeket készített a sorozat karaktereiről. A 15 bélyegből álló kollekciót idén január 23-án adták ki. A Royal Mail Trónok harca bélyegkibocsátását a sorozat népszerűségén kívül az is indokolja, hogy az epizódokban brit és ír forgatási helyszínek is... Tovább »
 • Itt a leglazább Mikulás!
  true
  A Karácsony-szigeti bélyeg lerántja a leplet a Mikulás és Rudolf hobbijáról - a golfé a főszerep a különleges ünnepi bélyegen. [...] Bővebben! ... Tovább »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán

BÖNGÉSSZEN TOVÁBB...

Postakürtjelek A postakocsi érkezését mindig kürtszóval jelezte a hajtója. De a kürtszó nemcsak azt jelezte, hogy jön a posta! Speciális kürtjelek szolgáltak például...
125 éve hangzott el az első hír a telefonhírmondóban, ami a rádió elődje Forrás: delmagyar.hu, 2018.02.15.  A hírmondó huszonöt előfizetővel indult, de ez a szám egy évvel később már hétszázra, újabb egy esztendő m...
Postai reklámfilmek (régen és a közelmúltban) Nézegessen rövid reklámfilmeket! Mert a Magyar Posta is készíttetett olykor reklámfilmet... A legrégebbit, amit meg tudunk mutatni, 1973-ban sugározta...
Hát ez vicces…! Nézzen meg néhány vicces videót, ami többé-kevésbé kapcsolódik a postához...! Táviratfeladás (Kabaréjelenet Gálvölgyi Jánossal) "Anya, itt a posta...
A Postamúzeum jubileumi utazó kiállítása Szentesen Szentes, 2017. augusztus 6. - Ezen a napon Szentesen tartózkodott a Postamúzeum utazó vándorkiállítása, ami a Magyar Posta önállóvá válásának 150. évf...