Érdekességek a posta világából

Forrás: posta.blog.hu

 • Zenélő postaláda az Egyesült Királyságban
  true
  A Royal Mail zenélő postaládát állított fel négy városban a királyság területén. Ha éppen Londonban, Cardiffben, Belfastban vagy Edinburgh-ben jársz a karácsonyi időszak alatt, érdemes felkeresned a csilingelő postaládát. Hamar felismered, hiszen gyönyörű festett hópelyhek és hólepel díszíti a különleges levélgyűjtőt.     A postaláda a legnépszerűbb karácsonyi dalokkal köszönti a levélfeladásokat, de... Read more »
 • Norvégiában hamarosan robot viszi ki a leveleket
  true
  Egy világban, ahol már az e-mailek és csevegő alkalmazások a mindennapos kapcsolattartási forma, egy kézzel írt levél könnyen tűnhet múltszázadinak. Hallottunk már légipostáról, mozgó (vasúti) postáról, vízipostáról, drón által kézbesített küldeményekről, és próbálkozásokat robotpostással! Ez utóbbi megoldást próbálják ki Norvégiában. A norvég posta és a Buddy Mobility startup közösen teszteli a... Read more »
 • Az én tanárom, az én hősöm
  true
  Biztos mindenkinek van iskolás korából olyan élménye, amely az egyik tanárát a legjobbá teszi. Felnőttként is sokszor idézünk tőlük, a nevelőktől hallott életbölcsességeket tovább is adjuk családunknak, ismerőseinknek. A Fülöp-szigeteken nemzeti tanárok hónapja zajlik: egész hónapban a nevelőket ünneplik. A posta My Teacher, My Hero (Az én tanárom, az én hősöm)... Read more »
 • Bélyegen a horvát válogatott
  true
  A horvát posta bélyeggel ünnepli a horvát futball-válogatott idei FIFA Világbajnokságon nyújtott kiváló teljesítményét. Az ezüstérmet hozó helyezés az egyik legkiemelkedőbb teljesítménye a válogatottnak. A reptéren közel fél millió ember várta a csapatot. „A nemzeti focicsapat szereplése az Oroszországban megrendezett világbajnokságon elképesztő teljesítmény volt. Büszkék vagyunk, hogy lehetőségünk van arra,... Read more »
 • Finn természeti jelképek bélyegen
  true
  Ami a magyaroknak a csodaszarvas, a turul vagy a tulipán, az a finneknek a barna medve, a spitz és a gyöngyvirág, vagyis nemzeti jelképek. Finnországnak számtalan nemzeti szimbóluma van, és különösen fontos számukra a természet, így mi sem egyszerűbb, hogy természeti témákban örökítették meg bélyegeken a nemzeti szimbólumnak számító állat-... Read more »
 • Így néz ki egy porcelánbélyeg!
  true
  Egy cseh porcelángyár különleges, limitált kiadású porcelánbélyeget gyártott, amelyet a prágai nemzetközi filatéliai kiállításon már meg is tekinthettek az érdeklődők. A porcelánbélyegből összesen 1.100 darabot adtak ki. Méretben akkora, mint egy bankkártya. A különlegességen minden jellegzetesség megtalálható, amelyekkel egy tisztességes bélyeg rendelkezik: perforáció, gyártási szám és név. Az augusztusi Praga2018 a legnagyobb bélyegszakmai... Read more »
 • A Royal Mail bélyegekkel köszönti a 200 éves Old Vic Színházat
  true
  Az Old Vic Színház 1818-ban nyitotta meg kapuit. A jeles alkalomból a Royal Mail 8 ikonikus előadásról bocsátott ki bélyeget. A színház eredetileg Royal Coburg Theatre néven jött létre, később átnevezték Royal Victoria Theatre-re, innen a becenév: Old Vic. 1925-től már ez a hivatalos neve a kulturális intézménynek. A teátrumban a... Read more »
 • Amikor egy álom valóra válik
  true
  Aspen születésnapja alkalmából több mint 1.000 képeslapot kapott a világ minden tájáról. A hamarosan 13. szülinapját ünneplő kislány betegsége miatt nem utazhat, így azt szerette volna, ha az összes amerikai államból és mind a hét kontinensről küldenének neki képeslapot Oklahomába. Édesanyja, Vanessa megosztotta kívánságát a Facebookon, ennek köszönhetően Aspent minden államból... Read more »
 • A Nagy-Korallzátony élővilága bélyegen
  true
  2018 augusztusa a bélyeggyűjtés hónapja Ausztráliában. Az eseményre 5 gyönyörű bélyeget bocsátott ki az ausztrál posta, melyeken a Nagy-Korallzátony jellegzetes állatai találhatók.   A Nagy-Korallzátony Ausztrália legjelentősebb természeti kincse. A zátony 2,300 km hosszú, még az űrből is látszódik. A természeti csoda megőrzésére és gondozására 1975-ben az akkori ausztrál kormány létre hozta... Read more »
 • Bélyegeken a 45 éves AC/DC!
  true
  Az ausztrál hard rock zenekar 45. születésnapja alkalmából az ausztrál posta egy 20 darabból álló bélyeggyűjteményt adott ki. Mivel érdemelte ki az együttes, hogy bélyegre nyomják őket? A nyilvánvaló okokon kívül – több tucat sláger, remek buli alapanyag, kiváló koncertek - , az alábbi rekordokat tudhatják magukénak: több mint 200 millió lemezt adtak... Read more »

További nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján…  …és a Magyar Posta Facebook-oldalán

KORÁBBI CIKKEK HASONLÓ TÉMÁBAN...

125 éve hangzott el az első hír a telefonhírmondóban, ami a rádió elődje Forrás: delmagyar.hu, 2018.02.15.  A hírmondó huszonöt előfizetővel indult, de ez a szám egy évvel később már hétszázra, újabb egy esztendő m...
A Postamúzeum jubileumi utazó kiállítása Szentesen Szentes, 2017. augusztus 6. - Ezen a napon Szentesen tartózkodott a Postamúzeum utazó vándorkiállítása, ami a Magyar Posta önállóvá válásának 150. évf...
Korszerű szolgáltatások a Magyar Postától Rövidfilmek a Magyar Posta  új, modern szolgáltatásairól   Még több nézegetni valót talál a Magyar Posta Youtube-csatornáján... .....
Postához köthető slágerek Hallgasson meg néhány slágerré vált dalt, ami a hajdanvolt és a mai postáról szól!
Miről mesélnek a bélyegek? Budapest, 2013. szeptember 17. - A Rádió Orient vendége volt ezen a napon Csegezi Tamásné, a Magyar Posta bélyegszakértője, aki mesélt a postai papírc...